tisdag 2 oktober 2012

Smycka din oas! (Öppna trädgårdar, 4)

Nuförtiden är det trendigt att inreda inte bara inomhus, utan också balkongen, terrassen, kolonistugan, sommarstugan och/eller trädgården. Här kommer några idéer från evenemanget öppna trädgårdar i augusti 2012.

Humle och lykta i lusthuset av svart järn.
Härlig idé!!!

Häftig stämning! Lägg märke till den enkla, vita klematisen som balanserar björkens och lavans vithet. Tillsammans tillför de romantik och skörhet till den mer robusta muren, svarta grinden och den svarta korpen. Björkens grenar och löv bildar en nästan transparent fondvägg, som spetsgardiner. Magiskt, skört och skrämmande på samma gång!
Den målade skottkärran passar perfekt mot träklabbarnas ljusbruna vägg.
Vackert!


Varför inte använda barnens leksaker som pigga färgklickar!?

Statyer är alltid lika populära. Lägg märke till den svarta träbänken och spaljén, effektfullt!
En korg med kottar i det lilla lusthusets fönster.
Soluret är prydnadskonst som går långt bakåt i tiderna. Nuförtiden har den fallit lite i glömska. Solur som detta hittar man i trädgårdar som grundades på (60-) 70-talet. Med sin vackra patina passar den igen för den som gillar rost eller/och retro.

Med prydnadsänglar är det lite som med mögelost (ädelost)... Antingen gillar man dem eller så inte. Här en mycket vacker ängel.
Jag har lärt mig att hästskon alltid ska placeras just så här; upprätt som ett U. Hänger man hästskon andra vägen rinner lyckan ut...
 



De runda trampstenarna är ganska nya på marknaden. Också trädgårdsgången blir mer personlig då man kan fylla mittdelen med grus, sten, sand, mossa, eller t.ex. med backtimjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar