torsdag 29 november 2012

Lingonkola

Provade äntligen ett recept jag klippt ur Hufvudstadsbladet 19.12.2010! Här kommer receptet i en förkortad version.

Lingonkola

2 dl frysta och tinade lingon
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap

ev. några droppar rypsolja till formen (bakplåtspappret)

Formens mått: 20 x 20 cm, klä med bakplåtspapper

Mixa lingonen fint med stavmixer eller i matberedare, och blanda därefter med vispgrädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull.

Låt smeten koka upp. Sänk värmen till medeltemperatur, rör om då och då. Koka till 122 grader, och/eller gör kultestet.

 Häll upp kolan i formen och låt stelna i rumstemperatur. Du kan vika kolan på mitten, om du tycker att den ser för tunn ut.

Skär eller klipp kolan i bitar, slå in i cellofan och knyt om med band. Förvara kolan i rumstemperatur.

 Gott!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar