lördag 20 juli 2013

Duudsonstjärnor i kamp mot snäckor!

Den som har problem med alltför många snäckor och sniglar på gården, kan ta hjälp av hönor och gäss. Gässen är bäst, tror jag, men hönorna ligger inte så långt efter. Tyvärr skräpar speciellt gäss en hel del, det som kommer in ska också ut...

Men för den som gillar ekologisk hjälp i trädgården - och har en tillräckligt stor trädgård - är fåglar ett bra alternativ! Dessutom får man garanterat färska ägg. Kom bara ihåg att kontrollera hurdana reglerna är i din stad och diskutera med grannarna.

En som vet en hel del om fåglar är ägaren till lilla Peikkorinne i Askola (Finland). Han har hönsfåglar som hobby, och har många olika sorter. Med i samlingen har också kommit olika gäss, påfåglar, vaktlar, duvor... På gården finns också några hästar, getter, minigrisar, får och en hund.

Några av djuren och fåglarna är "Duudson-filmstjärnor". Duudsongänget försökte få in så många djur som möjligt i smyg på ett femstjärnigt hotell. (Se foton på Peikkorinnes webbplats, under Eläimemme maailmalla töissä, fri övers. Våra djur på arbete.)

Obs! Gården är inte öppen för allmänheten. Ring ägaren och kom överens om en guidad tur.

Nedan några foton från torsdag 18.7.2013.

Silkeshöns, tror jag de här heter.


Vakteläggen är pyttesmå!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar