fredag 5 april 2013

Småbröd med vallmofrön


Det här mumsiga receptet hittade jag då jag bläddrade i damtidningar under ett cafébesök i vintras. De är inga lättviktare precis, men riktigt goda och passar bra att dricka med något varmt, eftersom de smulas härligt i munnen. Och de är enkla att göra!



100 gr smör
1 dl rybsolja
2 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
2 msk vallmofrön
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
skalet av en lime

Vispa rumstempererat  smör, olja och socker fluffigt. 
Blanda de torra ingredienserna.
Skölj limefrukten, torka och riv skalet fint. Blanda skalet i mjölet.
Blanda snabbt ner mjölblandningen i smeten.
Ta en matsked smet och pressa ihop den till en rund boll i din hand.
Grädda på bakplåtspapper i 175 grader ca 15 minuter.
Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar